måndag 16 december 2013

Vårt arbete

Under den senare halvan av höstterminen 2013 har vi haft ökat tryck både på elevvisningar och utbildning av personal vilket vi tycker är jätteroligt!! Vi vill bara påminna om att väntetiden kan variera beroende på hur många visningar/utbildningar vi har på gång. Just nu är det 6 elevvisningar på kö varav 4 är inbokade vt-2014. Vi uppskattar att förberedandet av en elevvisning tar 2-4 timmar beroende på vilka svårigheter som eleven behöver kompensation för samt ålder på eleven.

Till framtida visningar kommer vi trycka extra på att den/de pedagoger som undervisar eleven mest deltar på visningen. För vi har märkt att de kompensatoriska verktygen och programmen används inte i den utsträckning som de bör då det oftast är specialläraren som deltar på visningen och är inte den som undervisar eleven till största delen i skolan.

Gällande personalutbildning har vi haft mest kring plattor och SmartPhones och vi hoppas att det blir verklighet för alla skolor i kommunen att kunna använda dessa i större utsträckning i framtiden då otroliga möjligheter finns att tillgå främst gällande olika appar.

Ni vet väl att ni kan kontakta oss om ni vill ha utbildning gällande de program som ligger på kommunens alla datorer som: StavaRex, SpellRight, WordRead Plus, Softogram, Lexia?

Tveka inte att kontakta oss om ni har några frågor! Säkrast att nå oss är via denna blogg eller på mejlen skoldatateket@skola.oskarshamn.se då täckningen är dålig där vi har våra lokaler så det kan vara svårt att nå oss på telefonen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar